- Falukorv 800 g
- Smör 10 g
- Svartpeppar
- Bifftomater (stora) 2-3 st
- Gul lök 2 st
- Vitlök 3 klyftor
- Grädde 4 dl
- Chilisås 1 dl
- Sambal oelek 1 tsk
- Ägg 1 st
- Kycklingbuljong 2 msk
- Parmesan (grovriven) 150 g
- Oregano (torkad) 1-2 msk
Sätt ugnen på 200 grader. Skiva sedan falukorv och tomat i lagom stora skivor. Skiva gul lök och stek i en panna med lite smör. Stek i några minuter så löken blir mjuk. Smöra en ugnsfast form. Varva sedan skivor av falukorv och tomat i formen och blanda med den stekta löken.
Häll grädden i en bunke. I med chilisås och pressa ner vitlöksklyftorna med en vitlökspress. Ha i sambal oelek och kycklingbuljong. Dra i lite av osten och svartpeppar. Knäck i ägget och vispa runt lite. Häll blandningen över korven och tomaterna. Toppa med mer ost och lite oregano. In i ugnen i 20-25 minuter.
Servera med potatismos, pasta eller ris. Gärna tillsammans med en grönsallad.