Krämig pasta i en ostsås – Mac’n’cheese i panna!

Följ gärna A Bite of Bitting på Facebook och Instagram.
  • Pasta 400 g 
  • Salt & peppar 
  • Grädde 2,5 dl 
  • Olivolja 2 msk 
  • Småtomater 7-10 st
  • Kycklingbuljong 2 msk 
  • Parmesan 2 dl 
  • Cheddar eller annan smakrik ost 1 dl
  • Fetaost 1/2 
  • Mjölk (eventuellt) 1 dl 

Koka upp en kastrull med välsaltat vatten och lägg sedan i pastan. Sätt sedan en stekpanna på ganska hög värme och gå i med olivolja. Fräs tomaterna en stund och häll sedan i grädden. Vrid ner värmen något och ha i kycklingbuljong. Salta och peppra. Gå sedan i med osten, lite i taget och spä med lite mjölk om såsen blir för stabbig. 

När pastan har några minuter kvar på koktiden så kan den hällas av. Dra ner pastan i pannan och blanda runt med såsen. Låt allt bli krämigt genom att ostsåsen kokar ihop med med pastan. 

Riv eventuellt i mer ost och låt allt puttra i pannan till önskad konsistens. 

Låt pastan stå till sig några minuter innan servering och dra sedan över lite svartpeppar. Servera direkt ur pannan.  

Följ gärna A Bite of Bitting på Facebook och Instagram.


Husman

Kålpudding med gräddsås

Kålpudding  Dela vitkålen på mitten och ta bort roten. Skär vitkålen i mindre bitar hacka löken. Värm på en panna

Förrätter

Gubbröra med potatis och matjessill

Koka potatisen och äggen och låt svalna. Hacka ner sillen, ägget och potatisen. Tillsätt finhackad rödlök, gräslök och dill. Rör ner crème

Husman

Kålpudding med gräddsås

Kålpudding  Dela vitkålen på mitten och ta bort roten. Skär vitkålen i mindre bitar hacka löken. Värm på en panna

Tilltugg

Nachotallrik med guacamole

Fräs köttfärsen i olja och tillsätt tacokrydda och en skvätt vatten. Rör om och låt puttra i ca 5–10 minuter utan