- Pasta 400 g
- Salt & peppar
- Grädde 2,5 dl
- Olivolja 2 msk
- Småtomater 7-10 st
- Kycklingbuljong 2 msk
- Parmesan 2 dl
- Cheddar eller annan smakrik ost 1 dl
- Fetaost 1/2
- Mjölk (eventuellt) 1 dl
Koka upp en kastrull med välsaltat vatten och lägg sedan i pastan. Sätt sedan en stekpanna på ganska hög värme och gå i med olivolja. Fräs tomaterna en stund och häll sedan i grädden. Vrid ner värmen något och ha i kycklingbuljong. Salta och peppra. Gå sedan i med osten, lite i taget och spä med lite mjölk om såsen blir för stabbig.
När pastan har några minuter kvar på koktiden så kan den hällas av. Dra ner pastan i pannan och blanda runt med såsen. Låt allt bli krämigt genom att ostsåsen kokar ihop med med pastan.
Riv eventuellt i mer ost och låt allt puttra i pannan till önskad konsistens.
Låt pastan stå till sig några minuter innan servering och dra sedan över lite svartpeppar. Servera direkt ur pannan.