Mozzarellafyllda färsbiffar med klyftpotatis och en het creme med siracha och vitlök

En lyxig maträtt utan en alldeles för stor arbetsinsats. Såsen rör man ihop på någon minut och potatisen sköter sig själv i ugnen. Lägg kärleken på biffarna och försök att få mozzarellan att inte rymma från biffarna under stekning…

  • Blandfärs 600g 
  • Salt & peppar 
  • Potatis (fast) 800g 
  • Worcestersås 1msk 
  • Soja 2tsk 
  • Kalvfond 1msk 
  • Persilja 1 kruka 
  • Vitlöksklyfta 1st 
  • Mozzarella 1 bit 
  • Ägg 1st 
  • Grädde 2msk 
  • Majonäs 2msk 
  • Crème fraîche 3dl 
  • Sirachasås 1msk 
  • Ajvar 1msk 
  • Olja till stekning och potatis 
  • Broccoli färsk 

Rör ihop Crème fraîche med majonäs och ha i någon matsked sirachasås. Ta även en i en matsked ajvarsås. Pressa sedan i en vitlöksklyfta och salta en smula. Finhacka också lite färsk persilja och ha i. Rör ihop och låt sedan stå kallt till servering. 

Skala sedan potatisen och skär den i klyftor. Skölj av den under rinnande vatten eller förkoka klyftorna en kort stund. Torka sedan av potatisen och rosta den i ugnen med salt och olja. Kör på 200 grader i ungefär 45 minuter, beroende på ugn och storleken på potatisklyftorna. 

Lägg färsen i en bunke. Salta och peppra. I med lite soja, worcestersås och lite kalvfond. Ha också i någon matsked grädde och lite finhackad persilja. Knäck i ett ägg och blanda runt färsen med händerna. Lägg sedan en bit färs i handen och platta till. Lägg sedan en bit mozzarella uppe på. Täck sedan mozzarellan med ytterligare ett lager färs och forma en biff med händerna. Stek sedan i olja på ganska hög värme men sänk sedan och låt biffarna gå klart i pannan på lägre temperatur, så de inte bränns. Servera tillsammans med smörstekt broccoli eller några andra passande tillbehör. 

Tilltugg

Bakad potatis med räkröra

Potatisen  Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och skrubba potatisarna. Torka dem och gör några hål i skalet på ovansidan

Pasta

Pasta med krämig parmesansås

Receptet är beräknat till två personer.  Pasta 250 g  Salt & Peppar  Olivolja  Småtomater 6 st  Vitlök 2-3 klyftor  Parmesan