Krämig svamppasta med champinjoner, parmesan och pancetta

  • Champinjoner 200 g 
  • Pasta 300g 
  • Olivolja 2 msk 
  • Pancetta 1/2 pkt 
  • Tomater små 6 st 
  • Vitlöksklyftor 3 st 
  • Grädde 2 dl 
  • Kalvfond 1 msk 
  • Parmesanost 
  • Persilja 1 kruka 
  • Salt & peppar 

Börja med att koka upp saltat pastavatten och lägg i pastan. Skär sedan upp pancettan i mindre bitar och fräs på den i en het panna med olivolja. Skär champinjonerna i skivor och dela tomaterna och låt det steka med. Hacka även ner vitlöken och lite persilja. Fräs tills svampen och pancettan får fin färg. Gå sedan i med grädden och låt pannan gå på mellanvärme. Häll i kalvfonden och riv ner lite ost. I med lite mer persilja .

Häll sedan av pastan men spara lite pastavatten. Spä pastan med det om den blir stabbig istället för krämig. Blanda ner pastan i pannan och riv sedan ner mer ost. Jobba runt pastan tills du är nöjd med konsistensen. Riv över svartpeppar och pynta med persilja. 

Blandat

Krämig vitlökssås med sting

Pressa ner vitlöksklyftorna i en skål och rör ihop med övriga ingredienser, salta och peppra och låt såsen stå kallt