Oxfilépasta med tomater, ost och bacon

En lyxig måltid som brukar vara poppis, både hos vuxna och hos barn. Jag brukar oftast göra Oxfilépasta dagen efter en tillställning där det har blivit kött över. Kanske har man skurit bort visa delar från en bit oxfilé och dessa är ju perfekta att göra en Oxfilépasta på! Receptet är beräknat till 4 personer. 

  • Oxfilé 300- 400g
  • Salt & peppar 
  • Rapsolja 
  • Bacon 100g 
  • 2 vitlöksklyftor
  • 400g Pasta 
  • 1 gul lök 
  • 10 cocktailtomater 
  • 1 knippe färsk bladpersilja 
  • 1 dl rött vin 
  • 3 dl grädde 
  • 2 tsk soja
  • 1 msk oxfond 
  • 2 dl riven ost

Tärna upp köttet i små kuber och salta och peppra ordentligt. Hetta upp en panna och låt den bli riktigt varm. Bryn sedan köttbitarna hårt i lite olja. Ställ sedan köttet åt sidan. 

Hacka upp löken och fräs upp i samma panna (utan att diska ur). Hacka ner baconet och fräs med. I med tomaterna som delats och en näve finhackad persilja. Fräs på en stund och gå sedan i med vinet. I med grädden, oxfonden, och sojan. Låt puttra ihop en stund och och koka även upp pastan. Låt den inte gå helt klart utan vänd ner den i pannan när den har några minuter kvar på koktiden. I med köttet, vänd ner osten och låt allt få gå ihop till en krämig konsistens. Toppa med mer ost, persilja och riven svartpeppar.