Ställ upp ugnen till 225 grader och lägg potatisen i en form. Olja, mycket salt och blanda runt. Smält sedan 50g smör och och häll det över blomkålen som du lagt i en annan form. Salta blomkålen. In i ugnen i minst 45 min, det kan variera beroende på ugn. Ta ut blomkålen några gånger och ös den med smör som samlats på botten i formen. Gör vitvinssåsen under tiden som du väntar på potatisen. Fräs upp två schalottenlökar i smör i en liten kastrull. I med ett lagerblad och några vitpepparkorn. Slå sedan i 3dl vitt vin och lite fiskfond. Låt sedan reducera ner till hälften. Sila av och ställ på Sedan tillbaka kastrullen på spisen. I med 3dl grädde och låt koka ihop. Låt såsen puttra i minst en halvtimma. Den kan med fördel göras i förväg. Balansera sedan upp sältan och syran med salt och pressad citron. Blir såsen för stabbig så gå i med lite mjölk. Blir den för rinnig funkar maizena. Baka sedan torsken i ugnen på 150 grader till en innetemperatur på 56 – 60 grader. Montera slutligen ner en näve hackad dill i vitvinssåsen.
Öppna köttfärspiroger med spiskummin, parmesan och herrgårdsost
Följ gärna A Bite of Bitting på Facebook och Instagram. Supergoda piroger som är perfekta till utflykten eller att bara