- Lantbröd 1 skiva
- Ryggbiff 200 g
- Rapsolja 2 msk
- Salt & Peppar
- Smör 4 msk
- Smör 50 g
- Tomat 1 st
- Pepparrot 1 tumme
- Ägg 1 st
- Persilja (Hackad) 1 näve
Stek brödet i smör så att det blir krispigt och får fin yta. Lägg på cheddarosten så den hinner smälta.
Skär tomaterna i skivor och lägg på en plåtMed bakplåtspapper. Ringla över lite olja. Salta och peppra. Kör i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter.
Ta ut köttet ur kylskåpet i god tid innan tillagning. Det är bra om köttet är rumstempererat när det ska stekas i pannan. Värm upp en panna och ha i en skvätt rapsolja. Låt pannan bli riktigt varm och lägg sedan i köttet. Salta ordentligt och riv över svartpeppar.
Låt köttet steka några minuter på varje sida. Sänk värmen på plattan och gå i med en rejäl klick smör. Krossa ett par vitlöksklyftor och låt dem steka med. Lägg i lite färska örter och ös köttet med smör i några minuter. Ta upp köttet ur pannan och låt det vila innan du skär upp det.
Lägg tomatskivorna på brödet med ost. Skär köttet i skivor och lägg ovanpå. Riv pepparroten över köttet och gör en grop i mitten. Knäck ägget och lägg äggulan i gropen. Riv över svartpeppar och hacka över persilja.