Kyckling- och currypasta med massor av ost och tomater

  • Kyckling 500 g 
  • Bacon 1 pkt
  • Olivolja 
  • Salt & peppar 
  • Pasta 400 g
  • Små tomater 9 st 
  • Vitlöksklyftor 3 st 
  • Grädde 1,5 dl 
  • Curry 3 msk 
  • Kycklingbuljong 2 msk 
  • Prästost 100 g

Börja med att koka upp en stor kastrull med saltat vatten och häll sedan i pastan. 

Skär sedan kycklingen i mindre bitar och fräs på den i en het panna, tillsammans med upphackat bacon. Salta och peppra. Dela tomterna efter en stund och låt dem fräsa med. Hacka sedan vitlök och och låt den gå med tills kycklingen är genomstekt. Låt även någon matsked curry fräsa med mot slutet. 

Gå sedan i med grädden och sänk värmen på plattan något, så att det småputtrar. Häll i kycklingbuljong och resten av curryn.  Häll av pastan och blanda ner den i pannan. Riv över ost och blanda runt väl, på ganska låg värme. Servera när pastan har fått en härligt krämig konsistens. 

Husman

Kålpudding med gräddsås

Kålpudding  Dela vitkålen på mitten och ta bort roten. Skär vitkålen i mindre bitar hacka löken. Värm på en panna

Förrätter

Gubbröra med potatis och matjessill

Koka potatisen och äggen och låt svalna. Hacka ner sillen, ägget och potatisen. Tillsätt finhackad rödlök, gräslök och dill. Rör ner crème