- Pasta 400 g
- Salt & Peppar
- Gul lök 1 st
- Vitlök 3 klyftor
- Bacon 1 pkt
- Broccoli färsk 300 g
- Grädde 3 dl
- Rött vin 1 dl
- Kycklingbuljong 2 msk
- Worcestersås 2 msk
- Pecorino riven 1-2 dl
- Persilja 1/2 kruka
Börja med att koka upp rikligt med pastavatten i en kastrull med välsaltat vatten. Lägg i pastan.
Skär baconet i mindre bitar och hetta upp en panna med lite olja. Fräs baconet på ganska hög värme. Hacka upp lök, vitlök och broccoli och låt det fräsa med. Ha i vitlöken sist då den kan ge en bitter smak om den steks hårt och för länge. Gå över några varv med pepparkvarnen. Häll i vinet och låt det puttra med en stund. Gå sedan i med grädde, kycklingbuljong och worcestersås. Låt det koka upp och sänk sedan värmen någon. Häll av pastan och rör ner den i pannan. Blanda runt väl och försök att få till en krämig konsistens. Blanda ner osten och riv över svartpeppar. Hacka slutligen över persilja och toppa med extra pecorino.