Färsbiffar på högrev med gräddig sås som görs direkt i pannan

  • Högrevsfärs 500g 
  • Salt & peppar 
  • Persilja 1 knippe 
  • Smör 20g 
  • Worcestersås 3msk 
  • Kalvfond 3msk 
  • Ägg 1 
  • Grädde 4dl 
  • Mjölk 1dl
  • Vinbärsgelé 2msk 
  • Soja 1 msk

Lägg färsen i en bunke. Salta och peppra väl. Hacka ner lite färsk persilja. I med en skvätt worcestersås och lite kalvfond. I med lite soja, en skvätt grädde och knäck i ett ägg. Skölj sedan händerna med kallt vatten och blanda biffar som du steker i lite smör. 

När biffarna nästan är genomstekta kan grädde hällas ner i pannan. I med lite kalvfond och lite soja. En skvätt worcestersås kan också få vara med. I med lite färsk hackad persilja och vinbärsgelé. Spä med mjölk om såsen blir för stabbig. Smaka av med salt och peppar. Servera gärna med någon form av potatis.