Gräddig kycklingpanna med bacon, citron, oregano och parmesan

Följ gärna A Bite of Bitting på Facebook och Instagram.
  • Kycklingfilé 3 st 
  • Salt & Peppar 
  • Gul lök 1 st 
  • Vitlök 2 klyftor 
  • Små tomater 10 st 
  • Bacon 1/2 paket 
  • Röd chili 1/2 
  • Citron 1 st 
  • Kycklingbuljong 2 msk 
  • Färsk oregano 1/2 kruka 
  • Worcestersås 2 msk 
  • Grädde 2,5 dl 
  • Soja 
  • Parmesanost 1-2 dl 

Lägg tomaterna i en het panna med lite olja och fräs dem på ganska hög värme. Hacka i baconet och salta och peppra. Skär sedan upp kycklingen i mindre bitar och fräs ihop den med tomaterna. Hacka löken, vitlöken och chilin och låt det fräsa med, efter en stund. Pressa över saften av en citronhalva och ha i färsk oregano. När kycklingen nästan är genomstekt kan du gå i kycklingbuljongen och worcestersås. Avsluta med grädden och låt allt puttra ihop på mellanvärme i 10 minuter. Smaka av med mer citron, salt och peppar. Toppa med parmesanost och svartpeppar. 

Förrätter

Gubbröra med potatis och matjessill

Koka potatisen och äggen och låt svalna. Hacka ner sillen, ägget och potatisen. Tillsätt finhackad rödlök, gräslök och dill. Rör ner crème

Pasta

Pasta med krämig parmesansås

Receptet är beräknat till två personer.  Pasta 250 g  Salt & Peppar  Olivolja  Småtomater 6 st  Vitlök 2-3 klyftor  Parmesan