- Halloumi 400 g
- Rapsolja 2 msk
- Salt & Peppar
- Gul lök 1 st
- Vitlök 3 klyftor
- Paprika (röd) 2 st
- Kokosgrädde 2 dl
- Grädde 2 dl
- Chilisås 1 dl
- Kycklingbuljong 2 msk
- Spiskummin 1 tsk
- Sambal Oelek 1 tsk
- Bladspenat 150 g
- Cashewnötter 100 g
- Cheddarost 100 g
Skär halloumin i kuber och stek på mellanvärme i lite olja. När kuberna fått färg kan de läggas åt sidan. Hacka upp löken och vitlöken och fräs i pannan. Häll i kokosgrädde, vanlig grädde och kycklingbuljong. Låt det puttra ihop en stund och gå sedan i med chilisås och cheddarost. Salta och peppra. Krydda även med spiskummin och ha i sambal oelek.
Låt pannan småputtra i ca 10 minuter och lägg sedan i paprikan som skurits i stavar. Blanda runt väl och ha sedan i bladspenaten. Stäng av spisplattan och lägg i halloumin. Toppa slutligen allt med cashewnötter.