- Vitkål 1 kg
- Blandfärs 500 g
- Salt & Peppar
- Gul lök 1 st
- Ägg 1 st
- Rapsolja 2 msk
- Salt & Peppar
- Sirap 2 msk
- Worcestersås 1 msk
- Kalvbuljong msk
- Japansk soja 1 msk
- Grädde 2.5 dl
- Smör 4 msk
- Mjöl 2 msk
- Mjölk 1 dl
Kålpudding
Dela vitkålen på mitten och ta bort roten. Skär vitkålen i mindre bitar hacka löken. Värm på en panna med en klick smör och stek lite i taget av vitkålen och löken, tills det får en mjuk konstisens. Ringla över sirap och stänk över lite worcestersås. Salta och peppra.
Lägg färsen i en bunke och ha i 1 dl grädde, och 1 msk kalvbuljong, soja, och worcestersås. Ha också i någon näve av den stekta vitkålen. Blanda runt väl och salta och peppra. Varva färsen med kålblandningen i en ugnsfast form, avsluta med kål längst upp. Kör i ugnen på 180 grader i ca 40 minuter.
Såsen
Smält 3 msk smör i en kastrull, rör ihop smöret och vetemjöl med en visp. Häll i grädde, mjölk och en skvätt vatten. Låt koka upp. Ha i kalvfond, steksky från kålpuddingen och en skvätt worcestersås. Låt såsen sjuda några minuter så att den går ihop. Smaka av med salt och peppar.