Krämig svamppasta med champinjoner, parmesan och pancetta

  • Champinjoner 200 g 
  • Pasta 300g 
  • Olivolja 2 msk 
  • Pancetta 1/2 pkt 
  • Tomater små 6 st 
  • Vitlöksklyftor 3 st 
  • Grädde 2 dl 
  • Kalvfond 1 msk 
  • Parmesanost 
  • Persilja 1 kruka 
  • Salt & peppar 

Börja med att koka upp saltat pastavatten och lägg i pastan. Skär sedan upp pancettan i mindre bitar och fräs på den i en het panna med olivolja. Skär champinjonerna i skivor och dela tomaterna och låt det steka med. Hacka även ner vitlöken och lite persilja. Fräs tills svampen och pancettan får fin färg. Gå sedan i med grädden och låt pannan gå på mellanvärme. Häll i kalvfonden och riv ner lite ost. I med lite mer persilja .

Häll sedan av pastan men spara lite pastavatten. Spä pastan med det om den blir stabbig istället för krämig. Blanda ner pastan i pannan och riv sedan ner mer ost. Jobba runt pastan tills du är nöjd med konsistensen. Riv över svartpeppar och pynta med persilja.