- Kycklingfilé 3 st
- Potatis (fast) 600 g
- Smör 2 msk
- Salt & Peppar
- Rapsolja 3 msk
- Vitlök 2 klyftor
- Grädde 3 dl
- Balsamico Creme 1 msk
- Kycklingbuljong 2 msk
- Parmesanost (riven) 1,5 dl
- Mjölk (eventuellt) 1-2 dl
Börja med att skära potatisen mindre tärningar. Skölj potatisen i kallt vatten så att stärkelsen försvinner. Låt sedan torka på den handduk. Dra i några matskedar rapsolja i en stekpanna. Fördela ut tärningarna i pannan och stek på något över medeltemperatur. Salta ordentligt. Potatisen behöver tittas till ibland och vändas på. Salta och peppra under stekningen. Lägg i en matsked smör mot slutet och låt potatisen bli gyllenbrun och lite krispig. När du är nöjd med konsistensen så kan den vila på bakplåtspapper.
Lägg tomaterna i en ugnsform och ringla över lite olja. Salta. Sätt ugnen på 200 grader och rosta tomterna i 25 minuter.
Lägg kycklingfiléerna i en het panna med rapsolja. Stek kycklingen på ganska hög värme till en början så den får lite färg. Salta och peppra ordentligt på båda sidorna. Ha i en matsked smör och hacka ner vitlöken och låt den steka med.
Gå i med grädde och sänk temperaturen till medelvärme. Nu får kycklingfiléerna gå klart, tillsammans med såsen som görs direkt i pannan. I med kycklingbuljong och Balsamico. Gå även i med parmesanosten efter en stund, lite i taget. Låt sedan puttra i 15-20 minuter. Salta och peppra. Lyft ut kycklingen ur pannan och skär den i tunna skivor. Lägg sedan tillbaka skivorna i pannan så kycklingskivorna får gå klart med såsen. Om såsen blir för stabbig under tillagningen kan en skvätt mjölk vara bra.