- Halloumi 200 g
- Pasta 400 g
- Rapsolja 2 msk
- Salt & Peppar
- Gul lök 1/2
- Vitlök 3 – 4 klyftor
- Broccoli (färsk) 100 g
- Tomater (små) 10 st
- Grädde 2 dl
- Crème fraiche 2 msk
- Kycklingbuljong 2 msk
- Räkor 150 g
Börja med att koka upp en kastrull med lättsaltat vatten och lägg i pastan.
Skär halloumin i kuber och stek på mellanvärme i lite olja. När kuberna fått färg kan de läggas åt sidan. Hacka upp löken och vitlöken och fräs i pannan. Skär broccolin i mindre bitar och dela tomaterna. Låt det fräsa tillsammans med löken. Häll i grädde och kycklingbuljong. Låt puttra en stund på mellanvärme medan pastan kokat nästan klart. Låt det vara någon minut kvar på koktiden när du häller av vattnet. Vänd ner pastan i pannan och ha i halloumin. Blanda runt väl så att pastan får en härlig konsistens. Ha i en klick crème fraiche mot slutet och blanda i räkorna. Servera pastan direkt.