- Ryggbiff (skivor)
- Salt & Peppar
- Ädelost 200 g
- Rapsolja
- Smör 30 g
- Grädde 3 dl
- Mjölk 2 dl
- Worcestersås 2 msk
- Kycklingbuljong 2 msk
- Potatis (Fast sort)
- Timjan (torkad)
- Oregano (torkad)
- Paprikapulver
- Timjan 1 kruka
- Spetspaprika
- Cheddarost 40 g (riven)
- Crème Fraiche 2 dl
- Vinbärsgelé 1 msk
Koka upp rikligt med saltat vatten i en rymlig kastrull. Skär klyftor av potatisen och sjud den i några minuter på ganska låg värme. Låt gärna skalet vara kvar. Låt potatisklyftorna rinna av i ett durkslag eller torka av med papper. Lägg sedan ut potatisarna på långpanna (på bakplåtspapper) med skalsidan nedåt och dra över lite rapsolja. Salta ordentligt. Krydda potatisen med torkad timjan, oregano och lite paprikapulver.
Kör i ugnen på 225 grader i ca en halvtimma. Ta ut potatisen någon gång under tillagningen och rör om. Ställ sedan potatisen att svalna något medan du gör klart det andra. Blir potatisen för kall är det bara att värma på den innan servering.
Ta ut köttet ur kylskåpet i god tid innan tillagning. Det är bra om köttet är rumstempererat när det ska stekas i pannan. Värm upp en panna och ha i en skvätt rapsolja. Låt pannan bli riktigt varm och lägg sedan i köttet. Salta ordentligt och riv över svartpeppar. Låt köttet steka några minuter på varje sida. Sänk sedan värmen på plattan och gå i med en rejäl klick smör. Krossa ett par vitlöksklyftor och låt dem steka med. Lägg i lite färska örter och ös sedan köttet med smör i några minuter.
Ta upp köttet ur pannan och låt det vila innan du skär upp det. Hacka schalottenlöken fint och fräs den i samma panna som köttet. Ha i grädden och kycklingbuljong. Låt såsen puttra en stund på mellanvärme och gå sedan i med ädelost. Låt osten smälta och salta och peppra. Avsluta med en sked vinbärsgelé.
Dela spetspaprikan på längden och gröp ur den ordentligt. Blanda Crème Fraiche och cheddarost i en skål. Salta och peppra. Stänk i lite worcestersås och fyll sedan paprikahalvorna med röran. Kör på 225 grader i ca 10 min, eller tills paprikorna fått färg.