- Rapsolja
- Salt & Peppar
- Purjolök 1 st
- Små tomater 8 st
- Bacon 1 pkt
- Sparris 1 bunt
- Vitlök 2-3 klyftor
- Ädelost 100 g
- Philadelphiaost 1 msk
- Grädde 3 dl
- Kycklingbuljong 1 msk
- Rödvin 1/2 dl
- Persilja
- Pasta 500 g
Hacka bacon och purjolök ganska fint. Lägg det i en panna med lite olja. Skär tomaterna i halvor och använd sparristopparna. Fräs allt på ganska hög värme. Riv över svartpeppar och hacka i vitlöken efter en stund. Koka upp pastavattnet under tiden. Rikligt med salt.
Under tiden som pastan kokar går du i med grädde i pannan med lökhacket och baconet. Låt det puttra på mellanvärme. I med kycklingbuljong och rödvin. Smula sedan ner ädelosten. Hacka ner lite persilja och riv över svartpeppar. Häll av pastan i en durkslag och vänd ner den i pannan. Sänk värmen något.
Låt allt blandas runt ordentligt och bli riktigt krämigt. Vänd sedan ner en sked philadelphiaost för ännu mer krämighet. Avsluta med hackad persilja och riven svartpeppar.