Superenkel pasta med bacon, purjolök, tomater, ädelost, sparris och rött vin

  • Rapsolja 
  • Salt & Peppar
  • Purjolök 1 st 
  • Små tomater 8 st
  • Bacon 1 pkt
  • Sparris 1 bunt
  • Vitlök 2-3 klyftor
  • Ädelost 100 g 
  • Philadelphiaost 1 msk 
  • Grädde 3 dl
  • Kycklingbuljong 1 msk 
  • Rödvin 1/2 dl
  • Persilja 
  • Pasta 500 g

Hacka bacon och purjolök ganska fint. Lägg det i en panna med lite olja. Skär tomaterna i halvor och använd sparristopparna. Fräs allt på ganska hög värme. Riv över svartpeppar och hacka i vitlöken efter en stund. Koka upp pastavattnet under tiden. Rikligt med salt.

Under tiden som pastan kokar går du i med grädde i pannan med lökhacket och baconet. Låt det puttra på mellanvärme. I med kycklingbuljong och rödvin. Smula sedan ner ädelosten. Hacka ner lite persilja och riv över svartpeppar. Häll av pastan i en durkslag och vänd ner den i pannan. Sänk värmen något.

Låt allt blandas runt ordentligt och bli riktigt krämigt. Vänd sedan ner en sked philadelphiaost för ännu mer krämighet. Avsluta med hackad persilja och riven svartpeppar.

Följ gärna A Bite of Bitting på Facebook och Instagram.

Blandat

Krämig vitlökssås med sting

Pressa ner vitlöksklyftorna i en skål och rör ihop med övriga ingredienser, salta och peppra och låt såsen stå kallt