Chicken Taco med guacamole, Pico de Gallo, picklad rödlök och jalapeñomajo

Fräsch mat som är grym att laga till många personer. Tillbehören gör ju allt och kan varieras i det oändliga. Är man ambitiös kan man göra eget tortillabröd eller egna kryddblandningar. Rolig mat, helt enkelt! 

Guacamole: 

  • Avokado 3st 
  • Salt & peppar 
  • Koriander 1/2 kruka 
  • Vitlöksklyfta 
  • Småtomater 5st 
  • Lime 1st 
  • Chili 1st 

Kärna ur avokadon och mosa den sedan i en skål. Hacka ner tomtarna och riv ner vitlöksklyftan. Hacka ner koriandern och chilin och pressa över saften av limen. Smaka av med salt och peppar. 

Pico de Gallo 

  • Småtomater 15st 
  • Salt & peppar 
  • Rödlök 1st 
  • Koriander 1/2 Krula 
  • Lime 1st 
  • Chili 1st

Hacka tomterna och lägg i en bunke. Finhacka rödlöken och koriandern. Ner med chilin och pressa över limen. Smaka av med salt och peppar. 

Kycklingen: 

  • kycklingfiléer 500g 
  • Tacokrydda på påse eller gör egen 
  • Kycklingbuljong 2msk 
  • Barbecuesås 2msk 
  • Worchestersås 2msk 

Strimla kycklingen och lägg den i en het panna med lite olja. Fräs på den hårt och gå i med kryddorna. Stek ett tag och gå sedan i med kycklingbuljongen  barbecuesås, och worchestersåsen. Vrid ner värmen något och låt allt puttra ihop. Smaka av med salt. 

Tilltugg

Bakad potatis med räkröra

Potatisen  Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och skrubba potatisarna. Torka dem och gör några hål i skalet på ovansidan