Älskar att laga denna maträtt! Älskar även att servera denna maträtt genom att ställa fram pannan, direkt på bordet. Det doftar sällan så gott i köket som när man gör paella!
- Kycklinglårfilé 300g
- Carnaroliris 700h
- Chorizo 300g
- Olivolja
- Salt & peppar
- Paprika röd 2st
- Gul lök 1 st.
- Vitlök 4 klyftor
- Persilja färsk 1 kruka
- Hönsbuljong 1 tärning
- Vatten 8dl
- Krossade tomter 1/2 burk
- Vitt vin (torrt) 3dl
- Saffran 0,5g
- Räkor 2 nävar
- Musslor 1 pkt
- Citron 1 st
Dela kycklingen i mindre bitar och stek upp den i en panna med lite olja. Slanta också ner korven. Hacka även ner löken och paprikan och fräs med. I med lite hackad persilja. Salta och peppra. Tillsätt vinet när kycklingen nästan är genomstekt och låt det puttra ihop en stund. Gå sedan i med krossade tomter. Ta i saffran och häll sedan över vatten och smula ner en buljongtärning. Låt allt koka ihop en stund.
Lägg sedan ner riset i pannan och kör då på mellanvärme. Rör inte så mycket i pannan nu. Lägg över någon form av lock. Ett bakplåtspapper är utmärkt då det låter vätskan kokas bort men låter smakerna stanna i pannan. Ha i musslorna efter 10 minuter och låt dem koka med. Paellan är klar efter drygt 20 minuter. Smaka då av med salt och peppar. Pynta med citron, räkor och hackad persilja.