Räk- och kycklingwok med kokosmjölk och röd curry.

Den här woken uppfanns i stundens hetta. Jag hade räkor i frysen och överbliven kyckling i kylen. Maträtten går väldigt snabbt att tillaga och grönsakerna är givetvis utbytbara. Hettan kan också regleras med mer chili, eller mer röd currypasta.

  • Kyckling 300g 
  • Räkor 200g 
  • Äggnudlar 1pkt 
  • Morötter 2st 
  • Gul lök 1st 
  • Vitlök 4 klyftor
  • Röd chili 1st 
  • Purjolök 1/2 
  • Röd paprika 1st 
  • Grön paprika 1st 
  • Röd currypasta 1msk 
  • Kycklingbuljong 2msk 
  • Kokosmjölk 1 burk 
  • Koriander 1/2 kruka (valfritt) 
  • Lime 12st 
  • Cashewnötter (valfritt) 

Strimla och hacka upp alla grönsakerna så det är klart. Jag brukar skära grönsakerna i strimlor, typ som tändstickor. Stek sedan upp kycklingen och räkorna i en het panna med olja. Börja med kycklingen om den är helt rå och låt räkorna steka med efter en stund. Fräs upp allt med lite hackad vitlök och chili. Gå sedan i med kokosmjölk och matsked currypasta. Kör på någon nivå över mellanvärme på spisplattan. Gå sedan i med kycklingbuljongen. 

Värm sedan upp en panna med olja och fräs grönsakerna på hög värme. Slå sedan över kycklingen och räkorna i grönsakspannan. Låt puttra under tiden som du kokar upp nudlarna, vilket bara tar några minuter. Blanda sedan ner nudlarna i pannan och se till att röra runt ordentligt så att smakerna fördelas. När du är nöjd med konsistensen på woken kan koriander hackas över och även cashewnötterna. Avsluta med att pressa över lite lime och servera gärna med en limeklyftor på sidan. 

Tilltugg

Bakad potatis med räkröra

Potatisen  Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och skrubba potatisarna. Torka dem och gör några hål i skalet på ovansidan

Tilltugg

Bakad potatis med räkröra

Potatisen  Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och skrubba potatisarna. Torka dem och gör några hål i skalet på ovansidan