Flygande Jacob på Bittings vis

  • Kycklingfilé 800 g 
  • Salt & Peppar 
  • Rapsolja 2 msk 
  • Smör 2 msk 
  • Worcestersås 2 msk
  • Grädde 3 dl 
  • Chilisås 2 dl 
  • Srirachasås 1 msk 
  • Stekfläsk 200 g 
  • Cheddarost (riven) 2 dl 
  • Jordnötter 1 dl 

Skär upp stekfläsket och fräs i en panna med olja. Stek på ganska hög värme och peppra ordentligt. Fläsket ska bli något knaprigt. Ta sedan fläsket ur pannan och låt vila. Skär kycklingen i mindre bitar. Fräs upp dem i samma panna som fläsket och tillsätt lite olja och smör. Salta och peppra ordentligt. Låt kycklingen få en fin stekyta och gå i med lite worcestersås. Stek kycklingbitarna tills de nästan är klara. Fördela sedan ut allt i en ugnsfast form. Kycklingen i botten och fläsket över. Vispa sedan ihop grädden med chilisåsen. Tillsätt srirachasås och peppra lite. Gå med lite riven riven cheddar. Häll sedan blandningen över kycklingen och fläsket. Toppa med jordnötter och lite mer ost. Kör i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter. Servera gärna med ris och en härlig grönsallad. 

Pasta

Knallgul kräftpasta med sting

Häll av kräftstjärtarna i ett durkslag och spara laken. Koka upp vatten till pastan och salta ordentligt.  Hacka purjolök, vitlök,

Husman

Kålpudding med gräddsås

Kålpudding  Dela vitkålen på mitten och ta bort roten. Skär vitkålen i mindre bitar hacka löken. Värm på en panna