A Bite of Bitting

Kycklingpanna med valnötter, ost, timjan och citron

  • Kycklingfilé 600 g 
  • Smör 2 msk 
  • Rapsolja 
  • Citron 1 st 
  • Salt & Peppar 
  • Gul lök 1 st 
  • Småtomater 10 st 
  • Vitlök 3 klyftor 
  • Crème Fraiche (15%) 3 dl 
  • Worcestersås 2 msk 
  • Grädde 2 dl 
  • Soja 1 tsk 
  • Cheddarost (Riven) 100 g 
  • Timjan (torkad) 2 msk 
  • Kycklingbuljong 2 msk 
  • Timjan 1 kruka 

Skär kycklingen i mindre bitar och fräs den i en het panna med lite olja och smör. Salta och peppra. Lägg i tomaterna och hacka lök och vitlök och och låt det steka ihop med kycklingen. Ge kycklingen fin stekyta och låt den nästan bli helt genomstekt. Ha sedan i Crème Fraiche och grädde. Blanda runt väl och låt pannan puttra på mellanvärme i några minuter. Häll i kycklingbuljong, soja och worcestersås. Pressa i saften av en citron och krydda med färsk och torkad timjan. Låt pannan småputtra på låg värme i ytterligare 10 – 15 minuter. Häll i osten och blanda runt väl. Smaka av med salt och peppar och avsluta med färsk timjan och valnötter. 

Husman

Kålpudding med gräddsås

Kålpudding  Dela vitkålen på mitten och ta bort roten. Skär vitkålen i mindre bitar hacka löken. Värm på en panna