Kycklingpanna med valnötter, ost, timjan och citron

  • Kycklingfilé 600 g 
  • Smör 2 msk 
  • Rapsolja 
  • Citron 1 st 
  • Salt & Peppar 
  • Gul lök 1 st 
  • Småtomater 10 st 
  • Vitlök 3 klyftor 
  • Crème Fraiche (15%) 3 dl 
  • Worcestersås 2 msk 
  • Grädde 2 dl 
  • Soja 1 tsk 
  • Cheddarost (Riven) 100 g 
  • Timjan (torkad) 2 msk 
  • Kycklingbuljong 2 msk 
  • Timjan 1 kruka 

Skär kycklingen i mindre bitar och fräs den i en het panna med lite olja och smör. Salta och peppra. Lägg i tomaterna och hacka lök och vitlök och och låt det steka ihop med kycklingen. Ge kycklingen fin stekyta och låt den nästan bli helt genomstekt. Ha sedan i Crème Fraiche och grädde. Blanda runt väl och låt pannan puttra på mellanvärme i några minuter. Häll i kycklingbuljong, soja och worcestersås. Pressa i saften av en citron och krydda med färsk och torkad timjan. Låt pannan småputtra på låg värme i ytterligare 10 – 15 minuter. Häll i osten och blanda runt väl. Smaka av med salt och peppar och avsluta med färsk timjan och valnötter. 

Pasta

Knallgul kräftpasta med sting

Häll av kräftstjärtarna i ett durkslag och spara laken. Koka upp vatten till pastan och salta ordentligt.  Hacka purjolök, vitlök,

Tilltugg

Nachotallrik med guacamole

Fräs köttfärsen i olja och tillsätt tacokrydda och en skvätt vatten. Rör om och låt puttra i ca 5–10 minuter utan