Torsk i ugn med västerbottensås, chorizo,fänkål och tomat.

• Torsk 600 g
• Salt & vitpeppar
• Grädde 4 dl
• Schalottenlök 4 st
• Småtomater 10 st
• Fänkål 1/2
• Chorizo 200 g
• Tomatpuré 1 msk
• Gräslök 1/2 knippe
• Vitt vin (torrt) 1dl
• Fiskbuljong 2 msk
• Citron 1 st
• Västerbottenost 150 g

Låt fisken tina och fördela ut den på botten i en ugnsform. Salta och pressa över lite citron. Ställ åt sidan.
Hacka upp schalottenlök och fräs den i lite olja. Skiva chorizon och låt den gå i pannan, tillsammans med tomaterna och finhackad fänkål. Stek en stund och ha sedan i tomatpuré. Låt allt rosta i pannan och ha i vitt vin. Låt det småkoka och häll i grädde och fiskbuljong. Smaka av med salt och vitpeppar. Pressa i lite citronsaft. Ha slutligen i ca 100 g av den rivna osten. Låt allt puttra ihop en stund och häll sedan såsen över fiskbitarna i ugnsformen. Toppa med den resterande osten. Kör i ugnen på 175 grader i 15-20 minuter. Klipp över gräslök innan servering och servera gärna tillsammans med pressad potatis eller ris.

Tilltugg

Bakad potatis med räkröra

Potatisen  Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och skrubba potatisarna. Torka dem och gör några hål i skalet på ovansidan

Husman

Kålpudding med gräddsås

Kålpudding  Dela vitkålen på mitten och ta bort roten. Skär vitkålen i mindre bitar hacka löken. Värm på en panna

Pasta

Knallgul kräftpasta med sting

Häll av kräftstjärtarna i ett durkslag och spara laken. Koka upp vatten till pastan och salta ordentligt.  Hacka purjolök, vitlök,