Dragonkryddade kycklingbiffar med bacon och ost

  • Kycklingfärs 500 g 
  • Salt & Peppar 
  • Smör 50 g 
  • Bacon 140 g 
  • Ägg 1 st
  • Kantareller 100 g 
  • Grädde 3 dl 
  • Mjölk 1 dl 
  • Kycklingbuljong 2 msk 
  • Dragon (torkad) 2 msk 
  • Persilja (färsk) 1 knippe 
  • Worcestersås 1 msk 
  • Soja 1 msk 
  • Västerbottenost 100 g 

Lägg kycklingfärsen i en bunke. Salta och peppra. Hacka ner en näve färsk persilja. Dra även i lite torkad dragon. Knäck i ett ägg och häll i lite worcestersås. Blanda runt ordentligt och forma biffar.

Stek biffarna i olja och lite smör. Var noga med att vända biffarna med jämna mellanrum då kycklingfärs har en tendens att fastna i pannan. Lägg svampen och baconet i en annan panna och kör på ganska hård värme med lite olja. På med svartpeppar.
När baconet börjar ta färg kan blandningen läggas över bland färsbiffarna. Låt det steka runt en stund och häll sedan i någon deciliter grädde och lite mjölk. I med lite kycklingbuljong och lite soja. Låt puttra några minuter och salta och peppra.

Riv ner ost mot slutet och mer persilja. Servera med någon form av potatis, pasta eller ris.