Fläskfilégryta med rödvin, färsk dragon och fransk senap

Pålitlig fläskfilégryta som bara blir godare om den görs dagen innan. Perfekt att göra till många personer och smakerna fungerar väldigt bra tillsammans!

  • Fläskfilé 700g 
  • Salt & peppar 
  • Gul lök 1st
  • Vitlök 3 klyftor 
  • Champinjoner 8st 
  • Små tomater 10st 
  • Rödvin 1dl 
  • Grädde 3dl
  • Dijonsenap 0,5msk 
  • Kalvfond 1msk 
  • Soja 1msk 
  • Worcestersås 1msk 
  • Dragon färsk 0,5 kruka 
  • Persilja färsk 0,5 kruka 

Skär bort senor fett från fläskfilén och skär den sedan i mindre bitar. Stek på köttet hårt i en panna med olja. Salta och peppra och droppa på lite worcestersås. Ge köttet fin yta men stek det inte helt klart. Lägg därefter köttet på en tallrik. Skär upp champinjoner och gul lök och fräs på i samma panna som köttet stekts i.  Dela tomaterna efter en stund och låt dem gå med. Efter ytterligare en stund kan vitlöken finhackas och fräsa med. 

Slå därefter i vinet och låt det småkoka en stund. Hacka ner dragonen och persilja.
Häll sedan i grädde, kalvfond, worcestersås och soja. Låt puttra på mellanvärme i ungefär 10 minuter. Gå i med senapen och lägg därefter i köttet. Salta och peppra och låt småkoka i ungefär 10 minuter. Servera grytan tillsammans med ris, pasta eller någon form av potatis. 

Blandat

Krämig vitlökssås med sting

Pressa ner vitlöksklyftorna i en skål och rör ihop med övriga ingredienser, salta och peppra och låt såsen stå kallt

Husman

Kålpudding med gräddsås

Kålpudding  Dela vitkålen på mitten och ta bort roten. Skär vitkålen i mindre bitar hacka löken. Värm på en panna