Gräddig kycklingpanna med rosépeppar, balsamico och timjan.

  • Kycklingfilé 800 g 
  • Smör 2 msk 
  • Rapsolja 
  • Salt & Peppar 
  • Rosépeppar (hela korn) 1 msk 
  • Schalottenlök 2 st 
  • Vitlök 2 klyftor 
  • Grädde 4 dl 
  • Crema di Balsamico 1 msk
  • Soja 1 tsk 
  • Prästost (riven) 1 dl 
  • Kycklingbuljong 2 msk 
  • Timjan 1/2 kruka 

Lägg kycklingfiléerna i en het panna med olja och lite smör. Salta och peppra. Hacka schalottenlök och vitlök och låt löken fräsa med. Mortla rosépeppar och strö det över kycklingen. Ge kycklingen fin stekyta, vilket brukar ta några minuter. Häll sedan i grädde och låt det koka upp. Sänk temperaturen något och häll i kycklingbuljong, soja och balsamico. Låt prästosten gå i efter en stund. Den ger god smak, sälta och reder även såsen. Låt sedan pannan puttra i ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar och klipp över färsk timjan. Servera gärna med ris eller någon form av potatis. 

Kött

Oxfilé med svamprisotto

Köttet  Börja med att salta och peppra köttet ordentligt. Bryn köttet i lite olja i en het panna. Se till

Tilltugg

Bakad potatis med räkröra

Potatisen  Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och skrubba potatisarna. Torka dem och gör några hål i skalet på ovansidan