Köttet: Börja med att salta och peppra köttet ordentligt runt om. Bryn sedan köttet i lite olja i en het panna. Kör sedan in köttet i ugnen på 130 grader i en timma. Låt sedan vila i 10-15 minuter innan du skär upp det.
Risotton: Börja med risotton medan köttet är i ugnen. Fräs upp lite finhackad lök med finhackat bacon i en tjockbottnad kastrull/gryta. Fräs runt en stund och tillsätt sedan avorioris (typ 5dl till fyra pers) Låt fräsa en stund och täck sedan allt med vitt vin (torrt) i med lite torkad dragon och svartpeppar. Rör ofta i grytan så riset inte bränner fast.
Värm sedan hönsbuljong (typ en liter). När vinet har kokat in i riset kan den varma buljongen tillsättas lite i taget (så det täcker). Rör ofta och tillsätt två stora nävar riven ost mot slutet. Låt risotton vila lite innan servering. Skär sedan upp köttet och servera tillsammans med risotton.