Kåldolmar med kokt potatis, brunsås, gurka och rårörda lingon

Kåldolmar: Börja med att ta loss bladen från vitkålen. Typ 12-15 st till 4 portioner. Koka sedan bladen i lättsaltat vatten i ungefär 10 min. Lägg sedan För att svalna på papper. Skrapa gärna bort den yttre delen av bladnerven på baksidan av bladet. Det blir enklare att forma då.

Hacka sedan ner två närvar vitkål och fräs i en panna med lök och smör. Fräs en stund och gå i med lite sirap. Låt det sedan svalna något. Blanda sedan ner kålen i 400g blandfärs. Salta och peppra. I med lite soja, ett ägg och lite kalvfond, och mjölk. Färsen ska vara ganska rinnig och inte fast. Blanda smeten väl och fördela sedan ut den i vitkålsbladen. En dryg matsked ungefär. Vik sedan ihop vitkålsbladen, ungefär som en taco. Skarven nedåt i en ugnssäker form. Ringla lite sirap över dem innan kör in dem i ugnen i typ 30 min. Långt ner i ugnen. Ta sedan ut och ös med kalvfond. Kör sedan 25 minuter till. Servera med potatis och klassiska tillbehör.