Kycklingpasta med halloumi och parmesan

  • Halloumi 200 g 
  • Kyckling 400 g 
  • Pasta 400 g 
  • Rapsolja 2 msk 
  • Salt & Peppar 
  • Gul lök 1/2
  • Vitlök 3 klyftor 
  • Tomater (små) 10 st
  • Grädde 2 dl
  • Crème fraiche 2 msk 
  • Kycklingbuljong 2 msk
  • Parmesan (riven) 150 g 

Börja med att koka upp en kastrull med lättsaltat vatten och lägg i pastan. 

Skär halloumin i kuber och stek på mellanvärme i lite olja. När kuberna fått färg kan de läggas åt sidan. Skär kycklingen i mindre bitar och stek den tillsammans med lite vitlök. Lägg sedan åt sidan. 

Hacka upp löken och vitlöken och fräs i pannan. Dela tomaterna och låt dem fräsa tillsammans med löken. Häll i grädde och kycklingbuljong. Låt puttra en stund på mellanvärme medan pastan kokar klart. Låt det vara någon minut kvar på koktiden när du häller av vattnet. Vänd ner pastan i pannan och ha i halloumin och kycklingen. Ha i parmesanosten och blanda runt väl så pastan får en härlig konsistens. Ha i en klick crème fraiche mot slutet för extra krämighet. 

Förrätter

Gubbröra med potatis och matjessill

Koka potatisen och äggen och låt svalna. Hacka ner sillen, ägget och potatisen. Tillsätt finhackad rödlök, gräslök och dill. Rör ner crème