Lövbiffsgryta med spiskummin, dijonsenap och dragon

  • Lövbiff 500 g 
  • Salt & peppar 
  • Rapsolja 
  • Tomatpuré 2 msk 
  • Gul lök 1 st 
  • Vitlöksklyfta 2 st 
  • Krossade tomater 1 burk 
  • Oxbuljong 1 msk 
  • Spiskummin 3 msk 
  • Dragon 1 msk 
  • Dijonsenap 1 tsk

Börja med att skära lövbiffen i strimlor. Salta och peppra ordentligt och fräs på hög värme i en panna med rapsolja. Stek inte köttet för länge. Låt det sedan köttet vila på en tallrik. Skölj inte ur pannan efter detta moment. 

Hacka sedan upp löken och vitlöken och fräs den på mellanvärme i samma panna. Tillsätt tomatpuré efter en stund och låt den rostas med löken. Häll sedan ner köttet i pannan och blanda runt. Krydda med spiskummin och salt och peppar. 

Gå sedan i med krossade tomater och låt det puttra en stund. Tillsätt oxbuljongen och dijonsenap. Krydda med dragonen och låt grytan puttra en stund. Smaka av med salt och peppar och eventuellt andra kryddor. Servera gärna grytan med ris och en grönsallad. 

Tilltugg

Bakad potatis med räkröra

Potatisen  Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och skrubba potatisarna. Torka dem och gör några hål i skalet på ovansidan