Oxfilépasta med champinjoner, prästost och madeira

Börja med att skära oxfilén i lagom stora bitar och stek den så att den får yta. Salta och peppra. Ställ sedan åt sidan.

Fräs sedan champinjoner som delats i kvartar med gul lök och lite vitlök.  Dela även några små tomater och fräs med. Riv över lite svartpeppar och låt några nypor persilja gå med. Fräs en stund och koka samtidigt upp välsaltat pastavatten i en kastrull. Lägg sedan i pastan i det kokande vattnet. Häll sedan i en knapp deciliter madeira i pannan med svampen och slå även på lite grädde och en skvätt mjölk. I med lite oxfond och soja. Låt puttra ihop under tiden som pastan går halvklar. Slå av pastavattnet och blanda ner i pannan. Riv ner ost och hacka i mer persilja. Lägg i köttet och blanda runt så att det värms upp. Riv över mer persilja och servera direkt i pannan. 

Husman

Kålpudding med gräddsås

Kålpudding  Dela vitkålen på mitten och ta bort roten. Skär vitkålen i mindre bitar hacka löken. Värm på en panna