- Oxfilé 400 g
- Salt & peppar
- Rapsolja
- Vitlöksklyftor 2 st
- Pasta 500 g
- Gul lök 1 st
- Små tomater 10 st
- Färsk kruspersilja 1 knippe
- Rött vin 1 dl
- Grädde 3 dl
- Soja 2 tsk
- Oxfond 1 msk
- Gruyèreost (riven) 2 dl
Tärna köttet i små kuber och salta och peppra ordentligt. Hetta upp en panna och låt den bli riktigt varm. Bryn sedan köttbitarna hårt i lite olja. Ställ köttet åt sidan och låt vila.
Hacka upp löken och fräs upp den i samma panna som köttet (utan att diska ur). Fräs också tomaterna som delats och en näve finhackad persilja. Låt det steka en stund och gå i med vinet. Ha i grädden, oxfonden, och sojan. Låt allt puttra ihop en stund. Under tiden kan pastan kokas upp i välsaltat vatten.
Låt inte pastan gå helt klart utan låt den ha några minuter kvar på koktiden när du häller av vattnet.
Vänd ner pastan i pannan och blanda runt väl. Ha därefter i köttet, och riv över osten och låt allt gå ihop så att det får en krämig konsistens. Toppa med mer ost, persilja och några drag från pepparkvarnen.