- Torskfilé
- Salt & Vitpeppar
- Mjöl 2 dl
- Ägg 3 st
- Panko 2 dl
- Rapsolja 2 msk
- Snör 2 msk
- Potatis (små)
- Morötter (mini)
- Broccoli (färsk)
- Schalottenlök 3 st
- Lagerblad 2 st
- Fiskbuljong 2 msk
- Vitt vin (torrt) 3 dl
- Grädde 3 dl
- Vitpepparkorn 5 st
- Citron 1 st
- Dill 1 knippe
Lägg mjöl, uppvispat ägg och panko i tre separata tallrikar. Salta fisken innan och ha även i lite salt och vitpeppar i mjölet. Vänd fisken i mjölet, ägget och slutligen i panko. Stek på mellanvärme i ca 5 minuter på varje sida i rapsolja. Fisken ska få en gyllenbrun yta. Pressa över lite citron efter stekning.
Hacka schalottenlöken och fräs den i en kastrull med lite smör. Fräs på ganska låg värme en stund. Häll sedan i vinet och gå i med vitpepparkorn och lagerblad. Ha också i fiskbuljong. Reducera ner allt till hälften. Sila sedan av såsen och häll tillbaka den i kastrullen. Gå därefter i med grädden och vispa runt. Låt såsen gå på mellanvärme och låt den tjockna något. Låt såsen puttra en stund och smaka av med pressad citron, salt och en klick smör. Blir såsen för tunn kan den redas med lite maizenamjöl.
Förkoka potatisarna i lättsaltat vatten i ca 10 minuter. Häll sedan av vattnet och låt potatisarna svalna något. Värm upp en panna med lite smör och rapsolja och stek potatisen tills den är klar. Låt även morötterna och broccolin stekas i samma panna.