- Lövbiff 500 g
- Salt & Peppar
- Rapsolja 2 msk
- Vitlök 3 klyftor
- Paprika röd 1 st
- Tomater (små) 8 st
- Persilja färsk 1 kruka
- Kalvbuljong 2 msk
- Grädde 3 dl
- Rött vin 3 msk
- Getost (färskost på burk) 1 st
- Soja 1 msk
- Worcestersås 2 msk
- Parmesan (riven)
Börja med att skära lövbiffen i strimlor och hetta upp en panna med lite olja. Lägg ner lövbiffen, lite i taget, när pannan blivit riktigt varm. Köttet ska få stekyta. Salta och peppra under tiden. Köttet ska inte bli helt färdigt utan ha en stund kvar. Ta upp köttet och låt det vila på en tallrik. Koka sedan upp en kastrull med välsaltat vatten och lägg i pastan.
Strimla paprikan och dela tomaterna. Fräs på ganska hög värme. När det börjar få lite färg så kan vitlöken hackas ner tillsammans med finhackad persilja. Fräs en stund och häll sedan i grädden. Låt det puttra en stund. Gå därefter i med kalvfond, vin, soja och worcestersås. Häll tillbaka köttet i pannan och sänk till mellanvärme på spisplattan. Häll av pastan när den har någon minut kvar på koktiden och blanda runt ordentligt i pannan. Gå i med getosten och låt allt bli krämigt. Stäng av spisplattan och riv över parmesan. Gå över några varv med pepparkvarnen och hacka över lite persilja. Servera!