Pasta med ost- och baconsås

  • Pasta 400 g 
  • Bacon 2 Pkt 
  • Salt & Peppar 
  • Gul lök  1 st 
  • Vitlök 3-4 klyftor 
  • Crème Fraîche 3 dl 
  • Grädde 1 dl 
  • Mjölk 1 dl 
  • Prästost (riven) 1 dl 
  • Kycklingbuljong 1 msk 
  • Gräslök färsk 2 msk 

Börja med att koka upp rikligt med vatten i en rymlig kastrull. Salta ordentligt och lägg i pastan. 

Skär baconet i mindre bitar. Hetta upp en panna på hög värme och stek baconet knaprigt. Lyft ut baconet och låt det rinna av på hushållspapper. Hacka upp gul lök och vitlök och fräs en stund i samma panna på mellanvärme. Häll i  Crème Fraîche och grädde och låt puttra ihop en stund. Häll i osten och kycklingbuljongen. Häll i en skvätt mjölk om såsen blir för stabbig. Salta och peppra.  

Häll av vattnet från pastan och vänd ner pastan i såsen och låt allt få en krämig konsistens. Stäng av spisplattan när du blandar runt allt, så det inte bränner vid eller blir för torrt. Avsluta med mer klippt gräslök och svartpeppar. 

Förrätter

Gubbröra med potatis och matjessill

Koka potatisen och äggen och låt svalna. Hacka ner sillen, ägget och potatisen. Tillsätt finhackad rödlök, gräslök och dill. Rör ner crème

Tilltugg

Bakad potatis med räkröra

Potatisen  Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och skrubba potatisarna. Torka dem och gör några hål i skalet på ovansidan

Kött

Oxfilé med svamprisotto

Köttet  Börja med att salta och peppra köttet ordentligt. Bryn köttet i lite olja i en het panna. Se till