Snabb och krämig nudelwok med lövbiff

  • Lövbiff 300 g 
  • Rapsolja 4 msk 
  • Nudlar 3 pkt 
  • Paprika röd 1 st 
  • Gul lök 1 st 
  • Vitlök 2 klyftor 
  • Champinjoner 5 st 
  • Hoisinsås 3 msk 
  • Ostronsås 2 tsk 
  • Sesamolja 1 tsk 
  • Crème fraîche 3 dl 
  • Philadelphiaost 1-2 msk 

Strimla lövbiffen i tunna skivor och fräs i en het panna med lite olja. Låt köttet fräsa med hälften av hoisinsåsen och ostronsåsen. Lägg köttet åt sidan och ringla över lite sesamolja. 

Hacka champinjonerna i slantar och fräs i samma panna som köttet. Lägg åt sidan. 

Hacka lök, paprika och viktlök. Fräs i en het panna med lite olja. Stek grönsakerna hastigt och tillsätt Crème fraîche och resten av hoisinsåsen. Sänk värmen något och låt puttra ihop i någon minut. 

Koka nudlarna och häll av vattnet. Lägg därefter nudlarna i pannan och blanda runt ordentligt. Tillsätt lövbiffen och champinjonerna. Ha i en klick philadelphiaost och stäng av värmen på spisen. Blanda tills du slutligen är nöjd med konsistensen. 

Pasta

Pasta med ost- och baconsås

Börja med att koka upp rikligt med vatten i en rymlig kastrull. Salta ordentligt och lägg i pastan.  Skär baconet

Pasta

Pasta med krämig parmesansås

Receptet är beräknat till två personer.  Pasta 250 g  Salt & Peppar  Olivolja  Småtomater 6 st  Vitlök 2-3 klyftor  Parmesan

Förrätter

Gubbröra med potatis och matjessill

Koka potatisen och äggen och låt svalna. Hacka ner sillen, ägget och potatisen. Tillsätt finhackad rödlök, gräslök och dill. Rör ner crème