Pannbiff på högrev med ölstekt lök, brunsås, potatismos och gurka/lingon

  • 500g Högrevsfärs 
  • Salt & peppar 
  • 1 tsk soja 
  • 2 tsk Worchestersås 
  • 2 tsk kalvfond 
  • 1 ägg 
  • 2 gula lökar 
  • 1dl öl 
  • 3dl grädde 
  • 2dl mjölk 
  • 1 msk vinbärsgelé 

Lägg färsen i en beredskapsbunke och salta och peppra. I med soja, Worchestersås och kalvfond. Slå i en skvätt grädde. Knäck i ägget och blanda runt i färsen med händerna. Salta och peppra igen. Forma sedan biffar med händerna och stek i olja så de får fin färg. Dra sedan ner värmen något. 

Under tiden som biffarna steks kan löken stekas i en separat panna. Fräs den i lite smör på mellanvärme. Efter en stund kan du gå i med ölen. Låt det steka en stund så ölen går in i löken. 

Häll sedan ner grädden i pannan med biffarna. I med lite soja och kalvfond. I med mjölken och lite Worchestersås. Låt sedan puttra 5-10 minuter och smaka därefter av med salt och peppar. Servera biffarna med såsen, ölstekt lök och någon form av potatis.