Lövbiffpasta med grädde, persilja och riven ost

God och snabblagad pastarätt som passar perfekt till helgen. Parmesanosten och grädden gör att pastan blir krämig och väldigt god.

  • Pasta 400g 
  • Schalottenlök 1st 
  • Vitlök 2 klyftor 
  • Lövbiff 300g 
  • Tomater små 8st 
  • Bacon 1/2 paket 
  • Salt & peppar
  • Grädde 2dl 
  • Persilja färsk 1/2 kruka 
  • Dragon torkad 1 msk 
  • Kalvfond 1 msk 
  • Parmesanost 2dl 

Fräs upp finhackad vitlök och schalottenlök i en panna med lite olja. Dela tomaterna och hacka baconet och stek med. Fräs en stund och hacka sedan ner lite persilja. Riv ner svartpeppar med en pepparkvarn. Låt allt steka en stund medan du kokar upp pastavatten med salt. 

Häll i pastan i det kokande vattnet och slå därefter ner grädde i pannan, tillsammans med kalvfonden. Ha därefter i dragon och mer persilja. Låt allt puttra samman och ta sedan av pastan när den har några minuter kvar på koktiden. Blanda därefter ner pastan i pannan och häll över osten. Låt allt få en krämig konsistens och gå över några varv med pepparkvarnen. Toppa med finhackad persilja och lite mer ost. Servera direkt ur pannan. 

Pasta

Pasta med ost- och baconsås

Börja med att koka upp rikligt med vatten i en rymlig kastrull. Salta ordentligt och lägg i pastan.  Skär baconet

Pasta

Pasta med krämig parmesansås

Receptet är beräknat till två personer.  Pasta 250 g  Salt & Peppar  Olivolja  Småtomater 6 st  Vitlök 2-3 klyftor  Parmesan