- Champinjoner 200 g
- Pasta 300g
- Olivolja 2 msk
- Pancetta 1/2 pkt
- Tomater små 6 st
- Vitlöksklyftor 3 st
- Grädde 2 dl
- Kalvfond 1 msk
- Parmesanost
- Persilja 1 kruka
- Salt & peppar
Börja med att koka upp saltat pastavatten och lägg i pastan. Skär sedan upp pancettan i mindre bitar och fräs på den i en het panna med olivolja. Skär champinjonerna i skivor och dela tomaterna och låt det steka med. Hacka även ner vitlöken och lite persilja. Fräs tills svampen och pancettan får fin färg. Gå sedan i med grädden och låt pannan gå på mellanvärme. Häll i kalvfonden och riv ner lite ost. I med lite mer persilja .
Häll sedan av pastan men spara lite pastavatten. Spä pastan med det om den blir stabbig istället för krämig. Blanda ner pastan i pannan och riv sedan ner mer ost. Jobba runt pastan tills du är nöjd med konsistensen. Riv över svartpeppar och pynta med persilja.