- Kycklingfilé 2 st
- Salt & Peppar
- Rapsolja 5 msk
- Grädde 3 dl
- Balsamico Creme 1 msk
- Kycklingbuljong 2 msk
- Parmesanost 1,5 dl
- Mjölk (eventuellt) 1-2 dl.
- Potatisar 6 st
- Tomat 1 st
- Prästost 1 dl
Börja med att skära potatisen i ganska tunna skivor, ca 0,5cm. Dra i några matskedar rapsolja i en stekpanna. Fördela ut potatisskivorna i pannan och stek på något över medeltemperatur. Salta ordentligt.
Att råsteka potatis tar sin lilla tid så börja gärna med detta. Potatisen behöver tittas till ibland och vändas på. Salta och peppra under stekningen. När potatisen är gyllenbrun och lite krispig så kan den gärna vila på bakplåtspapper.
Lägg två kycklingfiléer i en panna med rapsolja. Stek kycklingen på ganska hög värme till en början så den får lite färg. Salta och peppra ordentligt på båda sidorna. Gå sedan i med grädde och sänk temperaturen till medelvärme. Nu får kycklingfiléerna gå klart, tillsammans med såsen som görs direkt i pannan. I med kycklingbuljong och Balsamico. Gå även i med parmesanosten efter en stund, lite i taget. Låt sedan puttra i 15-20 minuter. Salta och peppra. Är du osäker på om kycklingen är genomstekt så lyft upp en filé och skär i den för att kontrollera. Om såsen blir för stabbig under tillagningen kan en skvätt mjölk vara bra.
Sätt ugnen på grillfunktion. Dela tomaten och gröp ur den med en sked. Fyll med ost, något över tomatens kant. Dra över lite peppar och kör på full effekt 4-5 minuter, eller tills osten smälter och får en härlig yta.