A Bite of Bitting

Kycklingpasta med gorgonzola, tomater och bladspenat

  • Kycklingfilé 600 g 
  • Pasta 400 g 
  • Smör 2 msk 
  • Rapsolja 
  • Salt & Peppar  
  • Småtomater 10 st 
  • Schalottenlök 2 st 
  • Vitlök 2 klyftor 
  • Vitt vin (torrt) 3 msk 
  • Grädde 3 dl 
  • Kycklingbuljong 2 msk 
  • Gorgonzola 150 g
  • Bladspenat (färsk) 200 g 

Dela kycklingfiléerna i mindre bitar och lägg dem i en het panna med olja och lite smör. Salta och peppra ordentligt. Stek på ganska hög värme och gå i med lite hackad vitlök efter en stund. När kycklingbitarna är genomstekta kan de vila på en tallrik. Koka upp vatten till pastan och lägg i den. 

Hacka sedan schalottenlök och dela tomaterna. Fräs i samma panna som kycklingen och stänk över lite vitt vin. Häll i grädde och kycklingbuljong och låt allt puttra ihop på mellanvärme. Lägg i bladspenat och gorgonzola och låt osten smälta ner i såsen. Häll av pastan och vänd ner den i pannan. Blanda runt väl så att en krämig konsistens uppstår. Detta kan ta några minuter och mot slutet brukar jag stänga av värmen på plattan helt. Servera pastan direkt ur pannan med nymalen svartpeppar. 

Förrätter

Gubbröra med potatis och matjessill

Koka potatisen och äggen och låt svalna. Hacka ner sillen, ägget och potatisen. Tillsätt finhackad rödlök, gräslök och dill. Rör ner crème

Blandat

Krämig vitlökssås med sting

Pressa ner vitlöksklyftorna i en skål och rör ihop med övriga ingredienser, salta och peppra och låt såsen stå kallt