• Kycklingfilé 3 st
• Salt & Peppar
• Rapsolja 4 msk
• Smör 2 msk
• Vitlök 3 klyftor
• Worcestersås 2 msk
• Soltorkade tomater 150 g (avrunna)
• Timjan 2 msk
• Grädde 3 dl
• Kycklingbuljong 2 msk
• Parmesanost riven 1 dl
• Mjölk 2-3 dl
• Potatis (mjölig) 10 st
• Cheddarost 100 g
Koka potatisen i 15 minuter, i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt svalna.
Lägg potatisen på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över rapsolja och salta ordentligt. Riv över lite vitlök. Lägg på cheddarost och gå över några varv med pepparkvarnen. In i ugnen i ca 15 minuter på 225 grader. Det beror lite på potatisarnas storlek.
Lägg kycklingen i en het panna med rapsolja. Stek kycklingen på ganska hög värme till en början så den får lite färg. Salta och peppra ordentligt på båda sidorna. Gå sedan i med smör och sänk temperaturen till medelvärme. Hacka ner soltorkade tomater och låt dem steka med. Ha i vitlöken och stänk över lite worcestersås. Häll i grädde och kycklingbuljong och ha i parmesanosten. Låt sedan puttra i ca 15 minuter. Salta och peppra och tillsätt torkad timjan. Ha i en skvätt mjölk efter halva tiden så att såsen inte blir för tjock.
Lyft ut kycklingfiléerna och kontrollera så att dem är genomstekta. Mixa samtidigt såsen slät. Tillsätt lite mjölk så att såsen inte blir för stabbig. Om kycklingen inte är helt klar kan den gå färdigt i den mixade såsen. Smaka av såsen med salt och peppar.
Skär upp kycklingen och servera med potatisen, såsen och valfria tillbehör.