Korv Stroganoff med lagerblad och dill

  • Korv 700 g 
  • Gul lök 2 st 
  • Salt & Peppar 
  • Rapsolja 2 msk 
  • Vitlök 2 klyftor 
  • Tomatpuré 2 msk 
  • Grädde 3 dl 
  • Mjölk 1-2 dl 
  • Kycklingbuljong 1 msk 
  • Worcestersås 1 tsk 
  • Dill (torkad) 1 msk 
  • Paprikapulver 1 tsk 
  • Lagerblad 2 st 
  • Oregano (torkad) 1 msk 

Skär korven i mindre bitar och stek i en panna med en skvätt olja. Stek på ganska hög värme och ge korvbitarna ordentlig stekyta. Salta och peppra och hacka ner gul lök efter en stund. Låt det fräsa på mellanvärme och hacka sedan ner vitlöken. Låt steka en stund med paprikapulvret och ha sedan i tomatpuré. Blanda runt väl och låt tomatpurén rostas ordentligt. Ha sedan i grädden och kycklingbuljongen. Häll sedan i worcestersås. Lägg i lagerbladen och ha i oregano och dill. 

Låt puttra på mellanvärme i 10-15 minuter. Om det blir för stabbigt kan den göras lösare med någon deciliter mjölk. Servera gärna med ris och gröna ärtor. 

Förrätter

Gubbröra med potatis och matjessill

Koka potatisen och äggen och låt svalna. Hacka ner sillen, ägget och potatisen. Tillsätt finhackad rödlök, gräslök och dill. Rör ner crème