- Bakpotatisar 4 st
- Salt & Peppar
- Smör 25 g
- Räkor (skalade) 3 dl
- Stenbitsrom 1 burk
- Salt & Peppar
- Rödlök 1 st
- Dill 1 kruka
- Majonnäs 1 dl
- Crème fraiche 1 dl
- Citron 1/2
- Ost (riven) 100g
Potatisen
Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och skrubba potatisarna. Torka dem och gör några hål i skalet på ovansidan med en gaffel. Lägg potatisarna i en ugnsfast form och kör i ca 1 timme, lite beroende på storlek. Känn så att bakpotatisarna är färdiga med en provsticka.
Ta ut potatisarna och låt dem svalna i ca 10 minuter. Skär ett kryss i toppen och tryck ihop så att den öppnar sig. Tryck upp en öppning i skalet från kortsidorna. Använd en kökshandduk att hålla potatisen med så du inte bränner dig. Gröp ur lite potatis och lägg i en klick smör. Salta och peppra. Toppa med röran och riven ost.
Räkröra
Finhacka rödlök och dill och blanda runt med räkorna. Ta sedan i majonnäs och Crème fraiche, lite åt gången, så att du kan få konsistensen som du vill ha den. Pressa i lite citronsaft och ha i stenbitsrom och ost. Blanda runt väl. Smaka av med salt och peppar och ställ kallt i någon timma.