Bakad potatis med räkröra

  • Bakpotatisar 4 st 
  • Salt & Peppar 
  • Smör 25 g 
  • Räkor (skalade) 3 dl
  • Stenbitsrom 1 burk 
  • Salt & Peppar
  • Rödlök 1 st 
  • Dill 1 kruka
  • Majonnäs 1 dl 
  • Crème fraiche 1 dl
  • Citron 1/2
  • Ost (riven) 100g 

Potatisen 

Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och skrubba potatisarna. Torka dem och gör några hål i skalet på ovansidan med en gaffel. Lägg potatisarna i en ugnsfast form och kör i ca 1 timme, lite beroende på storlek. Känn så att bakpotatisarna är färdiga  med en provsticka. 

Ta ut potatisarna och låt dem svalna i ca 10 minuter. Skär ett kryss i toppen och tryck ihop så att den öppnar sig. Tryck upp en öppning i skalet från kortsidorna. Använd en kökshandduk att hålla potatisen med så du inte bränner dig. Gröp ur lite potatis och lägg i en klick smör. Salta och peppra. Toppa med röran och riven ost. 

Räkröra 

Finhacka rödlök och dill och blanda runt med räkorna. Ta sedan i majonnäs och Crème fraiche, lite åt gången, så att du kan få konsistensen som du vill ha den. Pressa i lite citronsaft och ha i stenbitsrom och ost. Blanda runt väl. Smaka av med salt och peppar och ställ kallt i någon timma. 

Tilltugg

Nachotallrik med guacamole

Fräs köttfärsen i olja och tillsätt tacokrydda och en skvätt vatten. Rör om och låt puttra i ca 5–10 minuter utan