Bookmaker Toast med ryggbiff, pepparrot och äggula

Börja med att steka på brödet i olja och lite smör. Det ska bli krispigt med lite smörsmak. Lägg på tallrik och låt svalna något. Blanda sedan några teskedar dijonsenap med 3dl creme fraiche och lägg på ett lager på brödet. Lägg sallad ovanpå. Skär sedan sedan några tomater och lägg ovanpå. Stek därefter köttet i en panna på hög värme i olja och lite smör. Salt och peppar. Låt sedan köttet vila några minuter innan du skär upp det. Fördela köttet över toasten och riv sedan lite pepparrot och lägg över. Toppa med en äggula. 

Förrätter

Gubbröra med potatis och matjessill

Koka potatisen och äggen och låt svalna. Hacka ner sillen, ägget och potatisen. Tillsätt finhackad rödlök, gräslök och dill. Rör ner crème

Pasta

Knallgul kräftpasta med sting

Häll av kräftstjärtarna i ett durkslag och spara laken. Koka upp vatten till pastan och salta ordentligt.  Hacka purjolök, vitlök,

Tilltugg

Nachotallrik med guacamole

Fräs köttfärsen i olja och tillsätt tacokrydda och en skvätt vatten. Rör om och låt puttra i ca 5–10 minuter utan