Het salsicciapasta med Fireball

  • Salsiccia 400 g 
  • Olivolja 
  • Salt & Peppar
  • Pasta 400 g
  • Tomatpuré 2 msk 
  • Fireball 1/2 dl 
  • Små tomater 10 st 
  • Gul lök 1 st 
  • Vitlök 3 klyftor 
  • Grädde 3 dl 
  • Parmesanost 2 dl (riven) 
  • Philadelphiaost 2 msk 
  • Persilja 1 kruka 

Hacka upp salsiccian och ta bort skinnet. Försök att få det ganska finhackat, det ska bli som en färs. Lägg allt i en panna med en skvätt olivolja. Fräs på ganska hög värme. Hacka ner den gula löken och tomaterna. När allt börjar få lite färg så kan vitlöken hackas ner. Häll sedan i Fireball och låt det stekas in i färsen. Gå i med tomatpuré och låt allt blandas runt väl i pannan. Häll i grädden och hälften av parmesanosten. Sänk värmen på plattan något och koka samtidigt upp pastan i en kastrull med välsaltat vatten. 

Häll av vattnet och vänd ner pastan i pannan. Sänk värmen på plattan till under medelvärme. Blanda runt väl och gå i med resten av parmesanosten. 

Riv över svartpeppar och ha i Philadelphiaosten för att få pastan riktigt krämig. Hacka sedan ner persilja och servera pastan i djupa tallrikar med parmesan och riven svartpeppar.  

Blandat

Krämig vitlökssås med sting

Pressa ner vitlöksklyftorna i en skål och rör ihop med övriga ingredienser, salta och peppra och låt såsen stå kallt