- Salsiccia 400 g
- Olivolja
- Salt & Peppar
- Pasta 400 g
- Tomatpuré 2 msk
- Fireball 1/2 dl
- Små tomater 10 st
- Gul lök 1 st
- Vitlök 3 klyftor
- Grädde 3 dl
- Parmesanost 2 dl (riven)
- Philadelphiaost 2 msk
- Persilja 1 kruka
Hacka upp salsiccian och ta bort skinnet. Försök att få det ganska finhackat, det ska bli som en färs. Lägg allt i en panna med en skvätt olivolja. Fräs på ganska hög värme. Hacka ner den gula löken och tomaterna. När allt börjar få lite färg så kan vitlöken hackas ner. Häll sedan i Fireball och låt det stekas in i färsen. Gå i med tomatpuré och låt allt blandas runt väl i pannan. Häll i grädden och hälften av parmesanosten. Sänk värmen på plattan något och koka samtidigt upp pastan i en kastrull med välsaltat vatten.
Häll av vattnet och vänd ner pastan i pannan. Sänk värmen på plattan till under medelvärme. Blanda runt väl och gå i med resten av parmesanosten.
Riv över svartpeppar och ha i Philadelphiaosten för att få pastan riktigt krämig. Hacka sedan ner persilja och servera pastan i djupa tallrikar med parmesan och riven svartpeppar.