- Kalvfärs 500 g
- Salt & peppar
- Kalvfond 4 msk
- Ägg 1 st
- Grädde 1/2 dl
- Vitlöksklyftor 4 st
- Socker 1 tsk
- Gul lök 2 st
- Tomatpuré 2-3 msk
- Oregano (torkad) 1 msk
- Krossade tomater 1 burk
- Körsbärstomater 1 burk
- Balsamicovinäger 2 msk
- Persilja 1 kruka
- Basilika 1 kruka
- Parmesanost 2 dl (riven)
Börja med tomatsåsen så att den kan stå och puttra under tiden som köttbullarna görs. Börja med att finhacka gul lök och vitlök. Fräs i en panna med lite olja. Gå i med tomatpuré efter en stund och låt rosta i ca 7-8 minuter. Häll sedan i tomaterna. Häll även i balsamicovinäger och lite kalvfond. I med basilika och riv ner lite ost. Dra i en nypa socker och smaka av med salt och peppar. Låt sedan puttra på svag värme tills såsen ska blandas med köttbullarna.
Lägg kalvfärsen i en bunke. Salta och peppra. I med kalvfond och hacka ner färsk persilja. I med lite oregano. Knäck i ett ägg och slå i lite grädde. Blanda runt färsen och forma köttbullar. Lägg i en rymlig panna med olja och stek dem gyllenbruna. Låt köttbullarna bli nästan helt genomstekta. Häll sedan över tomatsåsen och låt köttbullarna gå klart i såsen. Koka pastan och rör sedan ner den i pannan. Riv över ost, svartpeppar och färsk basilika. Servera!