Köttfärssås med rött vin, rotselleri och parmesan

  • Blandfärs 500 g
  • Salt & peppar 
  • Olivolja 
  • Gul lök 2st
  • Morot 2st
  • Vitlök 3 klyftor 
  • Rött vin 2 dl 
  • Rotselleri 200 g 
  • Tomatpuré 2 msk
  • Tomatkross 1 burk
  • Worcestersås 1 msk 
  • Soja 2 tsk
  • Kycklingbuljong 2 msk 
  • Oregano 1 msk 

Fräs upp finhackad morot, gul lök och rotselleri i en gryta med lite olja. Tillsätt hackad vitlök efter några minuter och låt det fräsa med en stund. Ha i tomatpuré och blanda ut den väl med allt i grytan. Låt allt rosta en stund och gå i med färsen. Fräs runt ordentligt och låt allt få färg. Salta och peppra rejält. Häll i rödvinet och låt det puttra en stund tillsammans med en skvätt worcestersås. Ha i krossade tomater och blanda runt. I med en skvätt soja och lite kycklingbuljong. Krydda med oregano och riv ner parmesanost. Låt köttfärssåsen puttra minst en halvtimma. 

Kött

Oxfilé med svamprisotto

Köttet  Börja med att salta och peppra köttet ordentligt. Bryn köttet i lite olja i en het panna. Se till

Tilltugg

Bakad potatis med räkröra

Potatisen  Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och skrubba potatisarna. Torka dem och gör några hål i skalet på ovansidan