- Blandfärs 500 g
- Salt & peppar
- Olivolja
- Gul lök 2st
- Morot 2st
- Vitlök 3 klyftor
- Rött vin 2 dl
- Rotselleri 200 g
- Tomatpuré 2 msk
- Tomatkross 1 burk
- Worcestersås 1 msk
- Soja 2 tsk
- Kycklingbuljong 2 msk
- Oregano 1 msk
Fräs upp finhackad morot, gul lök och rotselleri i en gryta med lite olja. Tillsätt hackad vitlök efter några minuter och låt det fräsa med en stund. Ha i tomatpuré och blanda ut den väl med allt i grytan. Låt allt rosta en stund och gå i med färsen. Fräs runt ordentligt och låt allt få färg. Salta och peppra rejält. Häll i rödvinet och låt det puttra en stund tillsammans med en skvätt worcestersås. Ha i krossade tomater och blanda runt. I med en skvätt soja och lite kycklingbuljong. Krydda med oregano och riv ner parmesanost. Låt köttfärssåsen puttra minst en halvtimma.