- Kycklingfilé 600 g
- Smör 2 msk
- Rapsolja
- Citron 1 st
- Salt & Peppar
- Gul lök 1 st
- Småtomater 10 st
- Vitlök 3 klyftor
- Crème Fraiche (15%) 3 dl
- Worcestersås 2 msk
- Grädde 2 dl
- Soja 1 tsk
- Cheddarost (Riven) 100 g
- Timjan (torkad) 2 msk
- Kycklingbuljong 2 msk
- Timjan 1 kruka
Skär kycklingen i mindre bitar och fräs den i en het panna med lite olja och smör. Salta och peppra. Lägg i tomaterna och hacka lök och vitlök och och låt det steka ihop med kycklingen. Ge kycklingen fin stekyta och låt den nästan bli helt genomstekt. Ha sedan i Crème Fraiche och grädde. Blanda runt väl och låt pannan puttra på mellanvärme i några minuter. Häll i kycklingbuljong, soja och worcestersås. Pressa i saften av en citron och krydda med färsk och torkad timjan. Låt pannan småputtra på låg värme i ytterligare 10 – 15 minuter. Häll i osten och blanda runt väl. Smaka av med salt och peppar och avsluta med färsk timjan och valnötter.